O tym, czym jest Ciacho Bez Cukru, czyli jedna z bardzo nietypowych cukierni, rozmawialiśmy z Różą Sobecką – współwłaścicielką gnieźnieńskiego punktu.
Ciacho Bez Cukru to inne podejście do znanych od wielu lat cukierni. Czy ta formuła się sprawdza?
W Gnieźnie, tak jak w każdym mieście, tradycyjnych cukierni jest bardzo dużo. Nie zawsze jednak są one w stanie sprostać obecnym oczekiwaniom klientów. Mam na myśli osoby, które mają alergie czy nietolerancje pokarmowe (gluten, laktoza, jaja, orzechy itd.), diabetycy, na diecie wegańskiej, wegetariańskiej, na ketodiecie. Wszyscy, którzy nie mają ochoty rezygnować z przyjemności jaką jest zjedzenie ulubionych słodkości i jednocześnie chcą zadbać o zdrowie swoje, swoich dzieci. Odpowiadając na pytanie: tak, ta formuła się sprawdza. Co więcej, w naszej opini istnieje duża szansa na to, że popularność zdrowej wersji wypieków będzie rosła.
Czy może być słodko i smacznie bez cukru? Jakimi składnikami można go zastąpić?
Zdecydowanie tak. Może być słodko i smacznie BEZ CUKRU. Myślę, że osoby odwiedzające nas regularnie potwierdzą moje słowa. Tak czy inaczej, najlepiej po prostu sprawdzić samemu. Źródło słodkości w naszych ciastach to głównie ksylitol, erytytol, stewia, suszone owoce, owoce świeże. To produkty, którymi możemy z powodzeniem zastąpić cukier.
Wszystko przygotowujecie na miejscu, co także Was wyróżnia. To oznacza, że codziennie rano klienci mogą kupić świeże produkty?
Jakość jest naszym priorytetem. Wytwarzanie ciast na miejscu daje możliwość monitorowania całego procesu i kontroli jakości. Dlatego właśnie wszystkie produkty wykonujemy sami , ręcznie, od podstaw. Nie używając przy tym żadnych konserwantów ani wypełniaczy. Codziennie mozna u nas kupić świeże ciasta oraz monoporcje takie jak babeczki, praliny, donuty.
Ciacho Bez Cukru to także produkty wegańskie i bezglutenowe. Co można znaleźć w Waszej ofercie?
Wszystkie nasze wypieki są bez cukru i bez glutenu. Można również znaleźć sporo propozycji nie zawierających laktozy czy produktów pochodzenia odzwierzęcego (opcje wegańskie). Oprócz ciast i słodkości serwujemy również aromatyczną włoską kawę, shaki białkowe, gorące czekolady. Realizujemy również zamówienia na ciasta okolicznościowe (ślub, komunia, chrzest, urodziny) z mozliwą personalizacją.
Na miejscu czy na wynos – którą opcję klienci wybierają chętniej?
Niebawem minie rok od otwarcia kawiarni i większość tego okresu to czas dużych ograniczeń zwiazanych z pandemią. Z tego względu klienci zdecydowanie częściej kupowali ciasto i kawy na wynos. Nasi goście bardzo długo musieli czekać aby zjeść na miejscu. Widzimy, że stopniowo odkrywają tę możliwość i chętniej zostają na dłużej.
Do zobaczenia w Ciacho Bez Cukru
http://www.ciachobezcukru.pl/
Do zobaczenia w Ciacho Bez Cukru
ul. Moniuszki 4
Gniezno
- Słodycze bez wyrzutów sumienia!
- Na miejscu i na zamówienie.
- Specjalizujemy się w produktach o niskim indeksie glikemicznym!
- Bez Glutenu,
- Bez Laktozy,
- Bez Cukru i
- Wegańskie!
http://www.ciachobezcukru.pl/
695 171 265
ciachogniezno@gmail.com
FB: https://www.facebook.com/Ciacho-Bez-Cukru-Gniezno-114131800420674
Jeden komentarz
Byłem, zakupiłem i sprawdziłem. Ciasto snickers przepyszne mimo braku cukru. I bardzo miła obsługa.