Przez wiele lat pracował w jednej ze znanych restauracji w Gnieźnie. Włożył mundur i wystartuje w reprezentacji Wojska Polskiego na Międzynarodowej Olimpiadzie Kulinarnej w niemieckim Erfurcie.
Starszy szeregowy Szreiber to rocznik 1986. Służbę zasadniczą odbył w latach 2008-2009. Dzięki niej po podjęciu decyzji o wstąpieniu do Narodowych Sił Rezerwowych nie musiał odbywać służby przygotowawczej. Zgłosił się do Wojskowej Komisji Uzupełnień w Koninie i poprosił o przydział do Powidza. Akurat bardzo brakowało kucharzy, a wolne etaty czekały na takich jak on. Podpisał kontrakt i od 2011 roku ponownie znalazł się w armii. Ze względu na umiejętności i doświadczenie od razu został kucharzem – instruktorem.
Pochodzi z Kołaczkowa, miejscowości tuż pod Witkowem. Od najmłodszych lat lubił przygotowywanie posiłków i dzięki Mamie kuchnia dość wcześnie stała się jego pasją i drogą życiową. Zawód uzyskał w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Witkowie. Już wtedy, w wieku 16 lat, odbywał praktyki w jednej z najbardziej znanych restauracji w Gnieźnie ucząc się podstaw zawodu od mistrzów. Następnie ukończył Technikum Gastronomiczne dla Dorosłych w Gnieźnie. Zanim postanowił wstąpić do wojska przez kilka lat pracował w najlepszych restauracjach Gniezna i nie tylko. Do ponownej służby w armii skłoniła go stabilna praca i oferowane przez wojsko warunki. Dziś prezentuje swoje umiejętności przygotowując uroczyste posiłki organizowane z rożnych okazji – wizyt ważnych gości, czy świąt. Wkrótce weźmie udział w zmaganiach najlepszych wojskowych kucharzy świata na których polska reprezentacja prezentować będzie przed międzynarodowym jury bogactwo polskiej kuchni. Będziemy trzymali kciuki!