Fresh Catering na lokalnym rynku jest prekursorem zdrowego odżywania i jedną z pierwszych firm działających z cateringiem dietetycznym w makroregionie.
Klienci, którzy nie potrzebują całodziennego wyżywienia składającego się z 5 posiłków, tj. śniadanie, drugie śniadanie, obiad, podwieczorek i kolacja, chętnie sięgają po tzw „Mini Pakiety”. Najmniejszy pakiet z tej opcji to 2 posiłki (np. drugie śniadanie i obiad), które dostarczamy pod wskazany adres.
W ofercie znajdują się również zestawy obiadowe „Freshbox” w wersjach dietetycznych oraz standardowe domowe obiady.
Zasięg działania firmy obejmuje większe miasta w Wielkopolsce i w województwie kujawsko-pomorskim.
Z naszej oferty korzystają osoby, którzy nie mają czasu, lub z jakichś przyczyn nie lubią, bądź nie chcą gotować w domu. Przekrój wśród klientów jest spory, w większości są to kobiety, ale w dużej części mężczyźni oraz osoby uprawiające sport, całe rodzinny a także osoby starsze.
Często spotykamy się z opinią, że Catering Dietetyczny jest drogi i nie każdy może sobie na niego pozwolić… Cóż nie da się ukryć, że zdrowa, wysokojakościowa żywność jest droga i zdecydowanie będzie jeszcze droższa. Korzystanie z cateringu stanie się opłacalne, jeżeli klient uświadomi sobie, ile pieniędzy wydaje na zakupach, a jeszcze bardziej ile wydaje na niepotrzebne produkty, które zalegają w lodówce, szafkach, a na koniec lądują w koszu. Nasi klienci nie kupują tego co nie jest im potrzebne, ponieważ nie muszą chodzić na zakupy.
Ogromną korzyścią jest też oszczędność czasu, którego nie marnuje się na zakupach w dyskontach ani na gotowanie, kuchnia naszych klientów pozostaje czysta, a widok brudnych garnków odchodzi w zapomnienie.
Produkcja cateringu dietetycznego to skomplikowany proces, na który składa się praca wielu osób, począwszy od Kadry Zarządzającej poprzez Dział Obsługi Klienta, Dietetyka (Patrycję) i Szefa Kuchni (Łukasza), którzy są odpowiedzialni za zaplanowanie menu, sporządzanie receptur, zamawianie towaru i przekazywanie wytycznych odpowiednim działom. Następnie, zaczyna się praca w kuchni, czyli w sercu Fresh Catering. Tutaj nasi kucharze gotują zdrowe potrawy, które później trafiają do działu pakowni, gdzie koleżanki dzielą dania do odpowiedniej wagi, zgrzewają a także oznaczają odpowiednio pudełka, które następnie trafiają do chłodni. Kiedy wszyscy śpimy nasi dzielni kierowcy wstają w godzinach nocnych, zabierają paczki cateringu dietetycznego i cichutko dostarczają Państwu paczki pod drzwi.
Nasz zespół liczy obecnie 30 osób i każdy z osobna stanowi bardzo ważną część firmy.
Najważniejszą kwestią w produkcji cateringu jest bezpieczeństwo żywności, jesteśmy codziennie odpowiedzialni za zdrowie i efekty w odchudzaniu kilkuset osób. Dlatego ważne jest dla nas zaplecze techniczne, dbamy żeby maszyny były utrzymane w dobrym stanie technicznym, oraz inwestujemy chętnie w nowe rozwiązania i nowinki technologiczne. Wszystkie posiłki przygotowane są w higienicznych dobrze wentylowanych i klimatyzowanych pomieszczeniach, bezpiecznie przechowywane oraz transportowane w tzw. „bezpiecznym łańcuchu” nieprzerwanego chłodzenia. Posiadamy również wewnętrzne systemy kontroli jakości oraz jesteśmy w stałym kontakcie ze stacją sanepid.
Podsumowując – jesteśmy zespołem specjalistów w naszej branży, mamy sporo lat doświadczenia przez co można spokojnie nam zaufać. Codziennie dostarczamy do Państwa świeże, zdrowe i zbilansowane pudełka z cateringiem dietetycznym!
Skontaktuj się z nami:
telefon: 504353273
adres e-mail: freshcatering@freshcatering.com.pl
www.freshcatering.com.pl
facebook: https://www.facebook.com/FreshCateringGniezno
instagram: freshcatering
Siedziba i zakład produkcyjny: Gniezno ul. Sosnowa 35,
Biuro obsługi klienta: Gniezno ul. Wolności 40B w budynku Strefy Relaxu