Lidia Boguszyńska z rekomendacją na stanowisko dyrektora MOS w Gnieźnie

Piątek, 27 sierpnia 2021
  • Lidia Boguszyńska z rekomendacją na stanowisko dyrektora MOS w Gnieźnie

25 sierpnia 2021 roku odbył się konkurs na stanowisko dyrektora Młodzieżowego Ośrodka Socjoterapii w Gnieźnie. Do konkursu zgłosiło się dwóch kandydatów. Komisja konkursowa obradowała w składzie: 3 przedstawicieli organu prowadzącego, 3 przedstawicieli Kuratorium Oświaty, 2 przedstawicieli Rady Pedagogicznej, 2 przedstawicieli Rady Rodziców oraz 2 przedstawicieli związków zawodowych (ZNP i NSZZ "Solidarność"). Niebawem Zarząd Powiatu Gnieźnieńskiego podejmie uchwałę w sprawie ponownego powołania pani Lidii Boguszyńskiej na stanowisko dyrektora.

• 29.08.2021 18:23  Odpowiedz na komentarz

Dlaczego, by wybrać jednego człowieka potrzeba aż 12 tu innych ludzi ? Czy to nie jest śmieszne? A dodatkowo tych 12 tu udzieliło zaledwie rekomendacji. A i tak będzie ją jeszcze "wybierał" Zarząd Powiatu. Czyli dodatkowych trzech ludzi. Razem by wybrać jedną osobę musiało obradować piętnastu ludzi przez powiedzmy około trzy godziny ! Każdy z tych piętnastu ludzi dostaje od nas na godzinę około 200 złotych. A teraz sobie policzcie ile złotych kosztował wybór jednego dyrektora ! To jest właśnie chore Polskie państwo. I dlatego w tym państwie trzeba zaprowadzić " NOWY ŁAD ".

Przyznano kolejne Medale Milenium Zjazdu Gnieźnieńskiego Podczas niedawnej gali wręczenia nagród Gnieźnieńskiej Kapituły Orła Białego, która odbyła się 25 września... Poniedziałek, 4 października 2021
Poznaliśmy laureatów Nagrody GKOB za lata 2019 i 2020 Były Prezydent Gniezna dr Bogdan Trepiński, fotografik Jerzy Andrzejewski, a także wieloletni dyrektor... Poniedziałek, 27 września 2021
"Marzę o tym, żeby zlikwidować wszystkie domy dziecka" W Gnieźnie otwarto nowe domy dziecka. Ogromny wkład w tę inwestycję miała wicestarosta Anna Jung. Zadaliśmy... Poniedziałek, 27 września 2021
Wzmacniamy współpracę Starostwa Powiatowego z Branderburgią W Zamku Trebnitz Centrum Edukacji i Spotkań w dniach od 14 do 16 września 2021 roku odbywało się 19.... Sobota, 25 września 2021