Lidia Boguszyńska z rekomendacją na stanowisko dyrektora MOS w Gnieźnie

Piątek, 27 sierpnia 2021
  • Lidia Boguszyńska z rekomendacją na stanowisko dyrektora MOS w Gnieźnie

25 sierpnia 2021 roku odbył się konkurs na stanowisko dyrektora Młodzieżowego Ośrodka Socjoterapii w Gnieźnie. Do konkursu zgłosiło się dwóch kandydatów. Komisja konkursowa obradowała w składzie: 3 przedstawicieli organu prowadzącego, 3 przedstawicieli Kuratorium Oświaty, 2 przedstawicieli Rady Pedagogicznej, 2 przedstawicieli Rady Rodziców oraz 2 przedstawicieli związków zawodowych (ZNP i NSZZ "Solidarność"). Niebawem Zarząd Powiatu Gnieźnieńskiego podejmie uchwałę w sprawie ponownego powołania pani Lidii Boguszyńskiej na stanowisko dyrektora.

• 29.08.2021 18:23  Odpowiedz na komentarz

Dlaczego, by wybrać jednego człowieka potrzeba aż 12 tu innych ludzi ? Czy to nie jest śmieszne? A dodatkowo tych 12 tu udzieliło zaledwie rekomendacji. A i tak będzie ją jeszcze "wybierał" Zarząd Powiatu. Czyli dodatkowych trzech ludzi. Razem by wybrać jedną osobę musiało obradować piętnastu ludzi przez powiedzmy około trzy godziny ! Każdy z tych piętnastu ludzi dostaje od nas na godzinę około 200 złotych. A teraz sobie policzcie ile złotych kosztował wybór jednego dyrektora ! To jest właśnie chore Polskie państwo. I dlatego w tym państwie trzeba zaprowadzić " NOWY ŁAD ".

Czy uda się pozyskać środki na wspólne projekty miasta, powiatu i gmin? W Urzędzie Miejskim w Gnieźnie odbyło się dziś kolejne spotkanie przedstawicieli Stowarzyszenia ZIT... Czwartek, 12 maja 2022
Przygotowanie dokumentacji dla ul. Budowlanych i Pustachowskiej, przebudowa ul. Słowackiego i budowa chodników - inwestycje drogowe w powiecie Powiat gnieźnieński zaplanował sporo inwestycji drogowych, które zostaną przeprowadzone jeszcze w tym... Czwartek, 12 maja 2022
Miliony na inwestycje w powiecie! Zobacz, co zyska nasz region! Jak podają branżowe źródła, w ostatnim czasie na rynku zamówień publicznych obserwuje się wzrost cen... Czwartek, 12 maja 2022
Zarząd Powiatu z wizytą w DPS w Mielżynie Rozmowy na temat przyszłej współpracy, nowych inicjatyw i pomysłów, a także spotkanie z podopiecznymi... Poniedziałek, 9 maja 2022