Oświadczenie dotyczące działalności klubowej GTT Diament Gniezno

Środa, 9 grudnia 2020
  • Oświadczenie dotyczące działalności klubowej GTT Diament Gniezno

Publikujemy treść oświadczenia GTT Diament Gniezno.

Szanowni Rodzice, Zawodnicy, Sympatycy Klubu.
W związku z zarzutami skierowanymi pod naszym adresem, a mijającymi się z prawdą ,chcielibyśmy Państwa zapewnić, że działalność naszego klubu przebiega prawidłowo a współpraca oraz relacje między Zawodnikami a Zarządem układają się pomyślnie. W dalszym ciągu podtrzymujemy wieloletnią tradycję i dorobek naszych poprzedników związany z rozwojem sportowym dzieci i młodzieży, umożliwiając im reprezentowanie GTT Diament Gniezno.

Zapewniamy, że szkolenie zawodników na różnym poziomie zaawansowania i wielu kategoriach wiekowych, prowadzone jest przez wykwalifikowaną kadrę trenerską, w skład której wchodzą: Monika Pługowska - wieloletnia nauczycielka wychowania fizycznego oraz trener pływania, Karolina Gruberska - wieloletnia nauczycielka wychowania fizycznego oraz trener pływania, Robert Czaja- wieloletni nauczyciel wychowania fizycznego, instruktor lekkoatletyki, Rafał Szymański - wieloletni nauczyciel wychowania fizycznego, trener pływania, Grzegorz Pietrzak- instruktor pływania i Mariusz Karmelita - wieloletni nauczyciel wychowania fizycznego, przez 2 lata trener kadry kraju w hokeja juniorek.

Wyżej wymienieni trenerzy to pasjonaci sportu, którzy osiągali i osiągają w swojej karierze wiele sukcesów będąc czynnymi sportowcami, członkami i zawodnikami klubów sportowych, a także uzyskując wysokie wyniki w licznych zawodach sportowych. Posiadane doświadczenie połączone z profesjonalizmem, gwarantuje i zapewnia młodym sportowcom dogodne warunki do treningu. W wyniku rezygnacji kadry trenerskiej z pracy w klubie, Zarząd GTT Diament podjął decyzję o nawiązaniu współpracy z nowymi trenerami. W związku z zaistniałą sytuacją utworzono nowy klub w skład którego weszli odchodzący z GTT Diament trenerzy. Powstała sytuacja nie spowodowała negatywnych zmian o których napisano w mediach społecznościowych. W dalszym ciągu kontynuujemy działalność statutową klubu mając na uwadze dobro i rozwój szkolonej młodzieży. Zależy nam na przyjaznej atmosferze i osiąganiu wyników sportowych.
Ze sportowym pozdrowieniem
Zarząd GTT Diament Gniezno

Michał Świątek z Trzemeszna zajął 3 miejsce w Szlemie Komandosa! St.szer. Michał Świątek jest żołnierzem 12WBOT/151BLP Skwierzyna, to biegacz jakich mało. Swoją przygodę... Niedziela, 5 grudnia 2021
30 listopada zakończenie pierwszego sezonu funkcjonowania Gnieźnieńskiego Roweru Miejskiego 30 listopada kończymy pierwszy sezon funkcjonowania Gnieźnieńskiego Roweru Miejskiego. W związku z tym,... Czwartek, 25 listopada 2021