Środa, 22 kwietnia 2020
  • Oświadczenie Komendy Powiatowej Policji w Gnieźnie w związku z zakażeniem funkcjonariusza koronawirusem

Publikujemy treść oświadczenia Komendy Powiatowej Policji w Policji w związku z zakażeniem jednego z funkcjonariuszy koronawirusem.

Oświadczenie

Policjant z Komendy Powiatowej Policji w Gnieźnie z wirusem Covid-19 po raz ostatni był w pracy z 10 na 11 kwietnia. Od prawie dwóch tygodni nie przebywał na terenie jednostki. Ze względu na złe samopoczucie poddał się testowi. W poniedziałek 20 kwietnia poinformował swoich przełożonych, że ma wynik pozytywny.
37 osób - funkcjonariuszy i pracownikow cywilnych jest już na kwarantannie. Zostali odseparowani od pozostałego personelu jednostki. Wszyscy pozostają pod opieką Inspektora Sanitarnego MSWiA. Już została wdrożona procedura badań na obecność wirusa. Czekamy na wyniki testów.
Pozostały personel KPP w Gnieźnie pozostaje w służbie. W jednostce stosowane są wysokie standardy bezpieczeństwa. W tej chwili ciągłość służby jest zapewniona. Mieszkańcy Gniezna i powiatu gnieźnieńskiego mają zapewnioną obsługę oraz bezpieczeństwo na niezmienionym poziomie.

tekst: Andrzej Bukowski

Tragedia na dworcu PKP! Nie żyje ochroniarz Dzisiaj po godz. 14.00 policjanci zostali wezwani na interwencję w rejonie dworca PKP w Gnieźnie. Na... Środa, 8 grudnia 2021
Zebrano całą kwotę potrzebną na leczenie Olgi! Na koncie jest ponad 7 mln zł! Udało się zebrać ponad 7,7 mln zł dla Olgi Miśkiewicz. Akcja dla dziewczynki chorej na SMA trwała rok.... Środa, 8 grudnia 2021
Policjanci i Pani Liliana ostrzegają przed włamywaczami W miniony weekend gnieźnieńscy policjanci przyjęli zgłoszenia o dwóch zdarzeniach - kradzieżach z włamaniem,... Środa, 8 grudnia 2021