W piątek, w White Taste Restaurant odbyła się Kolacja Degustacyjna. Ogródek przy ul. Rynek 10 w Gnieźnie wypełniony był do ostatniego miejsca. W tle nastrojowa muzyka a na stołach specjalne menu, przygotowane na przełomowy wieczór w tej znanej już restauracji.
Chcemy wprowadzić coś nowego do naszego menu, poznać zdanie klientów, zachęcić nowe osoby, aby odwiedziły naszą restaurację – mówi Michał Siudziński, szef kuchni White Taste Restaurant. Bardzo cieszy nas to, że na Kolację Degustacyjną mamy zapełnione wszystkie miejsca. To nie tylko mój wkład w ten wieczór, ale przede wszzystkim praca całego zespołu, co podkreślam na każdym kroku.
White Taste Restaurant przy Rynku 10 to miejsce, gdzie można spróbować przede wszystkim specjałów kuchni polskiej. Teraz szef kuchni zdecydował o wprowadzeniu do menu nowych potraw, które mają przyciągnąć także młodzież. Zdecydowanie warto odwiedzić tę restaurację. Jest to jedno zz nietuzinkowych miejsc na gastronomicznej mapie Pierwszej Stolicy, które szczególnie upodobali sobie m.in. turyści.
W piątkowym menu, które przyjęło nazwę „Taki sztos” szczególnie jedna pozycja skradła serca gości – karmelizowana pieczona gruszka podana z lodami i musem morelowym. Śmiało można stwierdzić, że był to jeden z najlepszych deserów, jakie można sobie wymarzyć.