Restauracja UKF mieszcząca się przy ul. Moniuszki 3, rozpoczęła nowy rok dużymi zmianami. Sala restauracyjna została odświeżona, kuchnia powiększona, a menu zmienione. Nowe smaki, tak jak i dotychczasowe, zaskakują jakością, starannością przygotowania i sztuką podania. Jest to z pewnością niespotykana w Gnieźnie kombinacja smaków, ale też doznań wzrokowych.
Po pierwsze dlatego, że będzie można degustować dania stworzone na bazie nowego menu w połączeniu z doskonałym, francuskim winem.
Po drugie dlatego, że to, co zostanie gościom podane do końca pozostanie tajemnicą. Jedyne, co możemy ujawnić, to smaki, jakich można się spodziewać. Jaka będzie ich ostateczna kompozycja, dowiemy się dopiero, gdy skorzystamy z zaproszenia. A smaki te przedstawiają się następująco:
NA START:
PRZYSTAWKI:
- Łosoś-cytryna-burak-pumpernikiel
- Wątróbka-Jabłko-Kurki-Rodzynki-Cebula
- Kurczak-Sałata rzymska-Anchois
DANIA GŁÓWNE:
- Karkówka-Gorgonzola-Mięta-Boczek-Gruszka
- Dorsz-Pomidor-Groszek-Bazylia-Ziemniak
DESER:
Po trzecie, i może najważniejsze, dlatego, że przystawkę, danie główne i deser kucharze przygotują na sali restauracyjnej, na oczach swoich gości!
Cała załoga restauracji ma nadzieję, że to wszystko sprawi, że spędzą Państwa wraz z nimi wyjątkowy wieczór. Zaproszenia w cenie 70 zł od osoby są do nabycia w Restauracji UKF przy ul. Moniuszki 3 lub w Histoire de Vins przy ul. Witkowskiej 100B. Cena zaproszenia obejmuje wszystkie potrawy oraz wina do nich dobrane, jak i degustację innych win, przygotowanych przez Histoire de Vins.
Zachęcamy wszystkich do skorzystania z zaproszenia. Będzie to na pewno ważne wydarzenie kulinarne dla Gniezna.