Restauracja UKF postanowiła zaprezentować swoje nowe oblicze. W tym celu zorganizowano wine diner, czyli kolacja z dobrymi winami. Kucharze przygotowywali dania stworzone na bazie nowego menu. Jak można było się spodziewać dania były smaczne i bardzo starannie przygotowane.
Wśród nowych pozycji w karcie znalazł się tatar z łososia z jadalną ziemią i cytrynową oliwą; mix sałat ze smażonym kozim serem, burakami, tymiankiem i miodowym winegretem; spaghetti z kurczakiem, mozarellą i bazylią, a także z klopsikami i sosem pomidorowym; kurczak z kostką na doskonałym risotto aromatyzowanym dynią i gorgonzolą; łosoś gotowany metodą sous vide z pianką cytrynową, puree z groszku, burakiem i ziemniakami oraz desery takie, jak tarta z owocami czyi czekoladowe ciastko podawane na ciepło. Znany już klientom restauracji mus czekoladowy podawany jest teraz z nowymi dodatkami. Restauracja powiększyła też asortyment win – o wina francuskie, piw – o piwa regionalne oraz rozszerzyła zestaw alkoholi mocniejszych. Całe nowe menu można znaleźć na stronie restauracji: www.restauracjaukf.pl.
J.P.