Ładowanie danych...

moje-gniezno.pl

PORTAL INFORMACYJNY POWIATU GNIEŹNIEŃSKIEGO

Kulinarna uczta w ZSP 1

Poniedziałek, 18 marca 2019
  • Kulinarna uczta w ZSP 1

W piątek, 15 marca, w pracowni gastronomicznej Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 w Gnieźnie szef poznańskiej firmy cateringowej ?U Leniwej Danuty?, Łukasz Dura poprowadził warsztaty kulinarne dla uczniów technikum żywienia i usług gastronomicznych.

Tematem kolejnych już warsztatów były dania tradycyjnej kuchni polskiej. Uczniowie klasy III TŻ b pod okiem specjalisty przygotowali prawdziwą polską ucztę: tatar z oliwą suszoną z pomidorami, żurek z jajem poszetowym, policzki wieprzowe w sosie kurkowym, kluski śląskie i modrą kapustę z żurawiną na czerwonym winie. Smak i zapach potraw przygotowanych na warsztatach zadowolił nawet najbardziej wybrednych smakoszy, a zbliżające się święta Wielkanocne będą okazją do zaserwowania potraw na rodzinnych stołach.
 
tekst: ZSP 1
foto: ZSP 1

Napisz komentarz

Komentarze(0)

PODOBNE TEMATY
ZSP nr 1 stawia na doświadczenie zawodowe Zaledwie w ubiegłym miesiącu odbyło się uroczyste podsumowanie staży zagranicznych w ramach zakończonego... Środa, 31 lipca 2019
Dariusz Banicki nowym dyrektorem ZSP nr 1 w Gnieźnie Dariusz Banicki otrzymał rekomendację komisji konkursowej na stanowisko dyrektora Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych... Środa, 17 lipca 2019
Nauczyciele i Rada Pedagogiczna ZSP nr 2 o sprzedaży boiska Stanowisko Rady Pedagogicznej Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Gnieźnie dotyczące sprzedaży części... Środa, 19 czerwca 2019
Zakończenie projektu ERASMUS+ W samo południe 11 czerwca w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 im. St. Mikołajczyka w Gnieźnie miało... Sobota, 15 czerwca 2019