Oświadczenie senatora Roberta Gawła

Poniedziałek, 22 stycznia 2018
  • Oświadczenie senatora Roberta Gawła

Piątkowe głosowanie w sprawie wyrażenia przez Senat Rzeczypospolitej Polskiej zgody na zatrzymanie oraz tymczasowe aresztowanie senatora Stanisława Koguta wywołało wiele kontrowersji i podzieliło parlamentarzystów. Uważam, że każdy obywatel, a tym bardziej piastujący wysokie stanowiska państwowe, powinien być równy wobec prawa. Ta myśl przyświecała mi podczas głosowania, w którym poparłem wniosek prokuratury.

Decyzja Senatu RP kładzie się cieniem na powadze wyższej izby parlamentu. Nie dziwi mnie postawa opozycji, jednak głosowanie dużej części senatorów Prawa i Sprawiedliwości nie ma nic wspólnego z naszym programem budowy państwa sprawiedliwego, w którym każdy obywatel jest równy wobec prawa.

Wierzę, że sprawa senatora Koguta zostanie dogłębnie zbadana i wyjaśniona również w obecnej sytuacji prawnej. Popieram ideę jawnego głosowania w sprawach personalnych, ponieważ wówczas Polacy będą mogli rozliczyć każdego senatora indywidualnie.

• Wreszcie mamy dowód,że nie tylko w Gnieźnie są CZARNE OWCE schowane za szyldem partii PiS !!! Wreszcie społeczeństwo Gniezna i Powiatu powinno zrozumieć dlaczego PiS w Gnieźnie rozpadł się na DWIE FRAKCJE !!! Wreszcie społeczeństwo Gniezna i Powiatu chyba kapnie się,że u nas NAJCZARNIEJSZĄ PiSowską PARĄ OWIEC jest CZARNY BARAN DOLATA i jego CZARNA OWCA BEATA. Nawet najgorętszy wyborca PiSu byłby naiwny gdyby myślał,że cały PiS to jedna wielka krystalicznie czysta partia. Jednak mądrością tej partii powinno być chociaż powolne oczyszczanie szeregów z "czarnych owiec" oraz PRZYJMOWANIE NOWYCH CZŁONKÓW jako tzw "dopuszczanie świeżej krwi" !!! Ale niestety obydwu działań PiS NIE PODEJMUJE i to zemści się prędzej czy później !!! Dla całego PiSu kilka czarnych owiec w Gnieźnie nie ma wielkiego znaczenia ale ma już duże znaczenie STADO CZARNYCH OWIEC w KONINIE,które toleruje i osłania czarne owce w Gnieźnie !!! B.dobrze by było dla naszego Miasta i Powiatu aby Pan senator Gaweł wraz z Panem posłem Ostrowskim jasno i konkretnie przedstawili Prezesowi PiS Jarosławowi Kaczyńskiemu sytuację w Gnieźnie i Koninie,bo przecież Prezes jest tylko człowiekiem i wie tylko tyle ile zaufani ludzie z danego rejonu mu powiedzą.
    Z powyższego nasuwa się proste pytanie do Pana senatora Gawła: CZY PREZES KACZYŃSKI MA SWOICH ZAUFANYCH LUDZI W OKRĘGU KONIŃSKIM ??????? Coś mi się wydaje,że przy jawnych głosowaniach to Prezes ma tutaj swoich ludzi ale jak zgaszą światło to już nie ma i wtedy bardzo trudno odróżnić czarną owcę o owcy jasnej !!! PANIE SENATORZE GAWEŁ > ZAPALCIE WRESZCIE ŚWIATŁO W GNIEŹNIE I W POWIECIE,BO PO CIEMKU ZOSTANIECIE JAK DZIECI WYKIWANI W WYBORACH PRZEZ PO+SLD+PSL+nowocześni propagandyści !!!! Nawet KUKIZA nie macie w Gnieźnie na ciche wsparcie !!!
    Musicie jako 1-szy krok: URUCHOMIĆ WOLNE PAPIEROWE MEDIA,bo ten jedyny wolny portal internetowy to stanowczo za mało,zważywszy,że duży procent starszego pokolenia NIE SURFUJE W INTERNECIE a NA WYBORY PÓJDĄ !!!!

Żołnierze z Powidza przeszli szkolenie ze "specjalsami" Kilkudniowe intensywne szkolenie nad morzem z wykorzystaniem śmigłowców Mi-17 odbyli żołnierze 7. Eskadry... Wtorek, 16 czerwca 2020
Upamiętnili lotników, którzy zginęli w Powidzu 13 czerwca 2020 r. przypada dziewiętnasta rocznica katastrofy samolotu SU-22, do której doszło w Powidzu. Wtorek, 16 czerwca 2020
Powidzkie Herculesy w ćwiczeniu DEFENDER-Europe 20+ Pięć samolotów CASA C-295M oraz dwa C-130E Hercules z 3. Skrzydła Lotnictwa Transportowego wykonały... Czwartek, 11 czerwca 2020
9. Akcja Serce w tym roku i 6. w wykonaniu powidzkich lotników 19 maja załoga 33. Bazy Lotnictwa Transportowego zrealizowała Akcję Serce. To dziewiąty w tym roku lot... Wtorek, 19 maja 2020