Każdy z rozrzewnieniem wspomina smak wytwarzanego ręcznie i z naturalnych składników chleba. Wielu ludzi kojarzy go z dzieciństwem i bardzo często słychać także opinie, że pieczywo sprzedawane w sklepach różni się smakiem od tamtego chleba, a także krócej utrzymuje świeżość. Dlaczego się tak dzieje? Główne grzechy producentów pieczywa to „nadmuchiwanie” pieczywa, dodawanie sztucznych konserwantów i barwników.
Należy także pamiętać, że najważniejsza w przypadku prawdziwego chleba jest mąka i to ona przede wszystkim gwarantuje obecność składników odżywczych jedzonego przez nas pieczywa. Mąka to produkt, który można znaleźć w każdej kuchni i który jest w powszechnym użytku. Spożywamy ją jedząc naleśniki, makaron, a także ciasto oraz właśnie a przede wszystkim chleb. Jest ona niezastąpionym źródłem błonnika, fosforu, magnezu oraz cynku, a co za tym idzie wspomaga pracę naszych jelit oraz wspomaga układ trawienny. Najważniejsze jest żeby nie była sztucznie wybielana, gdyż to pozbawia ją wszystkich właściwości odżywczych, a dodatkowo działa szkodliwie na nasze organizmy. Dbamy o jakość mąki, z której powstają nasze wypieki. Przy produkcji naszego pieczywa nie dopuszczamy do czegoś takiego jak wybielanie mąki. Dla nas najważniejsza jest jakość sprzedawanego produktu – zdradza Dariusz Grochola, właściciel sieci piekarni Grochola Prawdziwy Chleb.
Dariusz Grochola, właściciel sieci Piekarnia Grochola Prawdziwy Chleb postanowił zadbać o jakość pieczywa, które trafia na stoły Polaków. Sztuka pieczenia chleba od zawsze była moją pasją. Poza tym nie byłem zadowolony z jakości pieczywa, które znajdowałem w sklepie i sam zająłem się wypiekiem chleba. Moim celem oraz misją jest dostarczenie jak największej ilości ludzi dobrego, wartościowego pieczywa – mówi Dariusz Grochola, właściciel sieci piekarni Grochola Prawdziwy Chleb. Nasze wyroby z linii Prawdziwy Chleb, które są co rano wyjmowane z pieca nie zawierają w sobie żadnych konserwantów, barwników oraz innych środków niezdrowych dla ludzkiego organizmu. Tylko woda, sól i mąka. Nic więcej nie potrzeba, aby chleb był nie tylko smaczny, ale przede wszystkim zdrowy – podsumowuje Dariusz Grochola.